ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten, dat is wat de Amstellandse kinderjuryleden de afgelopen bijeenkomst hebben gedaan. In groepjes hebben de kinderen elkaar enthousiast gemaakt voor de boeken die ze gelezen hebben. Dit hebben ze gedaan door middel van een leuk vragenspel, er is een heleboel besproken! Bekijk het filmpje voor een korte impressie.

Broodje rat is een van de favoriete boeken. Een spannend boek waar je af en toe ook lekker bij kan griezelen! Wil je het boek zelf ook lezen, kijk dan hier in onze catalogus of het boek aanwezig is. Je kunt hem natuurlijk altijd reserveren.

We hebben ook onthuld welke auteur naar de slotbijeenkomst komt….. Joshua Douglas! Zijn boek De vreselijke tweeling staat ook op de lijst van de kinderjury. Dus dit boek gaat zeker nog gelezen worden denken we!

 
24/7 online verlengen, reserveren en meer...

wise afbeeeldingMet de Bibliotheek Wise app kunt u in één oogopslag zien welke materialen u en uw familieleden nog thuis hebben. In kleur wordt aangegeven wanneer de uitleentermijn verloopt. Ook kunnen materialen direct worden verlengd en gereserveerd. Op de eigen website van de Bibliotheek Wise App leest u alles over de mogelijkheden en voordelen van deze app. Onder andere hoe u meerdere passen aan elkaar kunt koppelen, zodat er nog slechts éénmaal ingelogd hoeft te worden. Handig toch? 

Lees meer over de Bibliotheek Wise App 

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
De jongen op de berg/ John Boyne
Contact Wieneke van Rossum   

 

de jonden_op_de_bergBoyne is vooral bekend geworden om zijn boek De jongen in de gestreepte pyjama. De jongen op de berg speelt ook in de oorlog en is wederom een jeugdboek. Na de dood van zijn ouders komt Pierrot bij zijn tante terecht, die huishoudster op een berg is: het huis van Hitler. De kleine Pierrot, vanaf dat moment Pieter, komt in aanraking met Hitler en verandert in een echte nazi-jongen. Hij gaat opdrachten geven, blaft mensen af maar blijft tegelijkertijd naïef. Het taalgebruik is eenvoudig.

 
Te gast bij Radio Aalsmeer
Contact Joke ten Have   

AKJ JokeAfgelopen vrijdag 22 april waren, Kelsey en Zoë, twee juryleden van de Amstellandse Kinderjury Aalsmeer te gast bij het programma "Let's go" van Radio Aalsmeer. Zij vertelde in het programma hoe het was om in deze jury te zitten en hebben veel leuke tips gegeven over de boeken die zij gelezen hebben. Wij waren in de studio, omdat Kim Verschuren, de presentator van dit programma, nieuwsgierig was hoe de uitslag was van de Amstellandse Kinderjury Aalsmeer. Het was voor Kelsey en Zoë een hele nieuwe ervaring om een radiouitzending mee te maken. De hele klas luisterde mee. Wil je de uitzending terugluisteren Radio Aalsmeer "Let's Go"

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 115
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner