ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Nieuwe bestsellers in LuisterBieb
Contact Victor van Honk   

luisterbiebnov2014 KLLezen kan ook door te luisteren naar je boek... De Bibliotheek heeft de collectie van de LuisterBieb vernieuwd. Aan alle genres van thrillers, romans, hoorcolleges tot kindertitels zijn nieuwe luisterboeken toegevoegd. De LuisterBieb-collectie bevat nu maar liefst zo’n 300 titels. Nieuwe pareltjes in de collectie zijn o.a. Stoner van John Williams, Geachte heer M. van Herman Koch, Ventoux van Bert Wagendorp en De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson en de nieuwste roman van Arthur Japin: De man van je leven. Op verzoek van veel enthousiaste liefhebber...

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
NS Publieksprijs 2014

468x60 nsprijs2014

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Yemma/ Mohammed Benzakour
Contact Wieneke van Rossum   

 

yemmaYemma (Marokkaans voor moeder), is de moeder van publicist Benzakour en is getroffen door een beroerte. Zij is opgenomen in een revalidatie centrum, de helft van haar lichaam is verlamd en ze kan niet meer spreken. Schokkend is het om te lezen hoe haar afasie wordt behandeld, of beter gezegd niet wordt behandeld. Benzokour vecht voor haar maar loopt tegen ongelofelijke bureaucratie aan waar onwil en onbegrip hoogtij viert. Als echtgenote van een eerste generatie gastarbeider is ze analfabeet en heeft nooit Nederlands geleerd. Logopedie met woorden lezen heeft geen zin, zijn moeder heeft haar leven lang koranverzen opgezegd maar daar willen ze geen gebruik van maken. Benzakour gaat zelf de abstracte pictogrammen door foto’s vervangen.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 88
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner