ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten, dat is wat de Amstellandse kinderjuryleden de afgelopen bijeenkomst hebben gedaan. In groepjes hebben de kinderen elkaar enthousiast gemaakt voor de boeken die ze gelezen hebben. Dit hebben ze gedaan door middel van een leuk vragenspel, er is een heleboel besproken! Bekijk het filmpje voor een korte impressie.

Broodje rat is een van de favoriete boeken. Een spannend boek waar je af en toe ook lekker bij kan griezelen! Wil je het boek zelf ook lezen, kijk dan hier in onze catalogus of het boek aanwezig is. Je kunt hem natuurlijk altijd reserveren.

We hebben ook onthuld welke auteur naar de slotbijeenkomst komt….. Joshua Douglas! Zijn boek De vreselijke tweeling staat ook op de lijst van de kinderjury. Dus dit boek gaat zeker nog gelezen worden denken we!

 
Sneeuwwitje breit een monster
Contact Joke ten Have   

sneeuwwitjeEr is een prachtig prentenboek uit van Annemarie van Haeringen:. Sneeuwwitje breit een monster

Erg grappig en een beetje "spannend", maar vooral een leuke combinatie van de drie sprookjes; Sneeuwwitje, Roodkapje en De wolf en de zeven geitjes.
Sneeuwwitje breit sokken en wil eens iets anders. Ze breit geitjes, maar plotseling heeft ze een monster gebreid die mevrouw Schaap opeet wat nu...
Met breien zijn de mogelijkheden ongekend. Er kan naar lieve lust, opnieuw opgezet en uitgehaald worden en daar zit nou net de clou van het verhaal.

Ik heb het boek voorgelezen tijdens het voorlees halfuurtje in bibliotheek Westwijk (iedere woensdagmiddag om 15.30 uur)

 
Nieuw: leestussendoortje van de bieb
Contact Victor van Honk   

VerhalenbiebappEn dat is vier! Vandaag introduceert de bibliotheek de nieuwste app waarmee digitaal lezen voor eenieder dichterbij komt. Voor iedereen die ‘even’ een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er nu de VerhalenBieb-app. In de app staan bij de start 20 korte verhalen, iedere maand komt er een nieuw verhaal bij in een van de vier categorieën: humor, spanning, drama en biografie. De verhalen zijn van bekende en minder bekende auteurs.

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
De broederschap van de druif/ John Fante
Contact Wieneke van Rossum   

broederschapOnlangs verscheen de vertaling van een oude klassieker: De broederschap van de druif van John Fante. ´De broederschap van de druif, je ziet ze in elk dorp, die oude schurken. Ze zitten te lanterfanteren voor cafés, drinken wijn en zuchten na elk passend rokje’ is de intro. Een herkenbaar straatbeeld dat al eeuwen bestaat.
Een vijftigjarige schrijver keert naar zijn ouderlijk huis terug omdat zijn ouders, willen scheiden. Zijn moeder heeft sporen van lippenstift op zijn vaders onderbroek gevonden. Hij belandt in hooglopende Italiaanse emoties, overmatig drankgebruik en ontrouw. Hilarische scenes volgen elkaar op en al gauw blijkt dat de ouders niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 97
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner