ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Alleen voor jongens (verboden voor meisjes?)
Caroline Heijlman   

doe dit_vooral_thuis

Speciaal voor jongens deze maand in de bibliotheek een tafel met jongensboeken. Vol met humor, avontuur, actie en spanning. Voor stoere jongens van 4-12 jaar.

Veel jongens houden niet van lezen, lezen minder en daardoor slechter. Er zijn gelukkig genoeg leuke boeken waarmee we ze kunnen verleiden. Ga voor leesplezier!

Kijk voor meer tips bij lees meer.

 
Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten tijdens de Amstellandse Kinderjury.

Boekdaten, dat is wat de Amstellandse kinderjuryleden de afgelopen bijeenkomst hebben gedaan. In groepjes hebben de kinderen elkaar enthousiast gemaakt voor de boeken die ze gelezen hebben. Dit hebben ze gedaan door middel van een leuk vragenspel, er is een heleboel besproken! Bekijk het filmpje voor een korte impressie.

Broodje rat is een van de favoriete boeken. Een spannend boek waar je af en toe ook lekker bij kan griezelen! Wil je het boek zelf ook lezen, kijk dan hier in onze catalogus of het boek aanwezig is. Je kunt hem natuurlijk altijd reserveren.

We hebben ook onthuld welke auteur naar de slotbijeenkomst komt….. Joshua Douglas! Zijn boek De vreselijke tweeling staat ook op de lijst van de kinderjury. Dus dit boek gaat zeker nog gelezen worden denken we!

 
Nieuw: leestussendoortje van de bieb
Contact Victor van Honk   

VerhalenbiebappEn dat is vier! Vandaag introduceert de bibliotheek de nieuwste app waarmee digitaal lezen voor eenieder dichterbij komt. Voor iedereen die ‘even’ een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er nu de VerhalenBieb-app. In de app staan bij de start 20 korte verhalen, iedere maand komt er een nieuw verhaal bij in een van de vier categorieën: humor, spanning, drama en biografie. De verhalen zijn van bekende en minder bekende auteurs.

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Amstellandse Kinderjury 2015
Contact Hiske Deinema   

2015-01-20-Kinderjury-2015De Amstellandse Kinderjury 2015 is alweer even van start. Onze enthousiaste juryleden zijn dan ook druk bezig met het lezen van (hopelijk) leuke, spannende en goeie boeken. Welke boeken staan straks in de top 3? Welk boek zal uiteindelijk winnen? En wie is de supergeheime kinderboekenschrijver die komt op de slotbijeenkomst? Over een aantal weken weten we meer...

 

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 98
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner