ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Goed nieuws voor iPad gebruikers
Contact Eveline Bok   

BnlSinds deze week zijn de streaming e-books van de Bibliotheek ook leesbaar op de iPad. Alle leden van de Nederlandse openbare bibliotheken kunnen e-books lezen via de webbrowser of via hun smartphone of tablet. Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar zoals de hele Kurt Wallanderserie van Mankell, elf boeken van Charles den Tex en veertien titels van Marianne Frederiksson. Ga voor de gehele collectie en meer informatie naar: www.bibliotheek.nl/ebooks

 
Groene boeken
Contact Harald Ebes   

Jan Wolkers prijs

In het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden wordt zondag 19 oktober de eerste Dag van het Natuurboek gehouden. Hoogtepunt is de uitreiking van de Jan Wolkers Prijs 2014, de prijs voor het mooiste natuurboek van het afgelopen jaar. De dag bestaat uit lezingen, workshops, optredens en heel veel groene boeken.

De vijf nominaties voor de Jan Wolkersprijs 2014 zijn:

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Jouw gedicht het mooiste?
Contact Harald Ebes   

Drie landelijke gedichtenwedstrijden voor jong en oud

toon je ware gedichtPoëzie leeft! Het spelen met taal als expressievorm voor het uitdrukken van persoonlijke gedachten en indrukken spreekt veel mensen aan. Oud en jong. Niet zo gek, want wie weleens heeft gestoeit met de gelaagdheid van woorden, enkel en samen, weet dat het een geweldige uitlaatklap kan zijn. En er is geld mee te verdienen. Veel geld…

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 85
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner