ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Ewoud Kieft- Oorlogsenthousiasme
Contact Hiske Deinema   

2014-10-29 Ewoud KieftIn de zomer van 1914, dit jaar precies 100 jaar geleden, waren vrijwel alle schrijvers en kunstenaars van Europa enthousiast dat de Eerste Wereldoorlog was uitgebroken. Uit deze bijzondere citaten blijkt dit oorlogsenthousiasme. Maar hoe werden duizenden van Europa's intelligentste, meest vooruitstrevende mannen en vrouwen bevangen door oorlogszucht?

‘Wat de uitkomst ook moge zijn, deze oorlog is groot en wonderschoon’  Max Weber, Duitse socioloog, 28 augustus 1914...

 
Oorlog en terpentijn/ Stefan Hertmans
Contact Wieneke van Rossum   

 

Oorlog en_terpentijnDit boek gaat over de eeuw van Stefan Hertman’s grootvader. In 1981 overhandigde Urbain Martien (1891-1981) zijn cahiers aan zijn kleinzoon. Hertmans deed er jaren niets mee tot hij zich realiseerde dat het 100 jaar geleden zou zijn dat de Grote Oorlog begon. In de twee dikke cahiers beschreef zijn grootvader zijn kinderjaren in Gent, zijn ervaringen in het Belgische leger, de terugtrekking achter de IJzer, de drie keer dat hij gewond raakte en de teleurstelling met de legerleiding, die Frans sprak.
“Hij was geboren in 1891 en overleed in 1981, zijn leven leek niet meer geweest te zijn dan het over elkaar heen springen van twee cijfers in een jaartal. Tussen die twee jaartallen lagen twee oorlogen maar ook een wereld waarin de meeste dingen grotendeels verdwenen zijn”.

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
eMuziek, gratis muziek streamen
Contact Harald Ebes   

eMuzieklogoOp eMuziek, de site van bibliotheek.nl en Muziekweb.nl, kunt u online naar muziek luisteren. In principe is deze dienst bedoeld om oude en vergeten muziek te (her)ontdekken, maar het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat veel nieuwe topalbums van vandaag er ook op te vinden zijn. Wat te denken bijvoorbeeld van de laatste plaat van De Dijk? Of van aanstormend talent Tove Lo? We hebben hieronder tien albums op een rijtje gezet die allemaal gratis thuis te streamen zijn met eMuziek.

Nu ook zonder bibliotheekpas
Het tweede nieuwtje is dat het aanmelden en inloggen op eMuziek is aangepast.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 86
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner