ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Goed nieuws voor iPad gebruikers
Contact Eveline Bok   

BnlSinds deze week zijn de streaming e-books van de Bibliotheek ook leesbaar op de iPad. Alle leden van de Nederlandse openbare bibliotheken kunnen e-books lezen via de webbrowser of via hun smartphone of tablet. Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar zoals de hele Kurt Wallanderserie van Mankell, elf boeken van Charles den Tex en veertien titels van Marianne Frederiksson. Ga voor de gehele collectie en meer informatie naar: www.bibliotheek.nl/ebooks

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Mischa/ Hans Munsterman
Contact Wieneke van Rossum   

 

mischaHet nieuwe boek van Hans Munsterman gaat over een vrouw die gelooft in de onschuld van haar zoon maar wel aan het twijfelen slaat. Rosa’s veertig jarige zoon is gearresteerd in verband met de verdwijning van een jongetje. Mischa is al enkele maanden vermist. Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Rosa. Rosa’s ontreddering begint met het idee dat er een vergissing moet zijn gemaakt, maar langzaam sluipt de twijfel binnen. Kent ze hem eigenlijk wel, is haar zoon echt onkreukbaar? De media speelt hierbij een belangrijke rol  en de volkswoede slaat toe. Ook familie, vrienden en kennissen brengen haar tot twijfel, haar wereld stort in.

 
Combinatiefunctionaris Lezen/Media

persgezochtBinnen de Bibliotheek Amstelland starten we vanaf september 2014 met  ‘de Bibliotheek op school’ op acht basisscholen in Uithoorn. Dit doen we in nauwe samenwerking met de Combinatiefunctionarissen in Uithoorn. Via de werkgever van deze combinatiefunctionarissen is er vacature Combinatiefunctionaris Lezen/Media ontstaan voor 12-16 uur in de week. Lees hier de hele vacature. Interesse? Reageer voor vrijdag 11 juli 2014.


 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 81
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner