ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Ewoud Kieft- Oorlogsenthousiasme
Contact Hiske Deinema   

2014-10-29 Ewoud KieftIn de zomer van 1914, dit jaar precies 100 jaar geleden, waren vrijwel alle schrijvers en kunstenaars van Europa enthousiast dat de Eerste Wereldoorlog was uitgebroken. Uit deze bijzondere citaten blijkt dit oorlogsenthousiasme. Maar hoe werden duizenden van Europa's intelligentste, meest vooruitstrevende mannen en vrouwen bevangen door oorlogszucht?

‘Wat de uitkomst ook moge zijn, deze oorlog is groot en wonderschoon’  Max Weber, Duitse socioloog, 28 augustus 1914...

 
NS Publieksprijs 2014

468x60 nsprijs2014

 
Goed nieuws voor iPad gebruikers
Contact Eveline Bok   

BnlSinds deze week zijn de streaming e-books van de Bibliotheek ook leesbaar op de iPad. Alle leden van de Nederlandse openbare bibliotheken kunnen e-books lezen via de webbrowser of via hun smartphone of tablet. Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar zoals de hele Kurt Wallanderserie van Mankell, elf boeken van Charles den Tex en veertien titels van Marianne Frederiksson. Ga voor de gehele collectie en meer informatie naar: www.bibliotheek.nl/ebooks

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 86
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner