ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Een nieuwe bibliotheek
Contact Niek Verweij   

kledingIn deze barre crisistijden worden regelmatig bibliotheken wegbezuinigd. Wat vond ik het daarom leuk om te horen dat er vandaag een spiksplinternieuwe bibliotheek in Utrecht open is gegaan.

Het betreft weliswaar een kledingbibliotheek, dus er worden andere materialen uitgeleend dan bij ons, maar toch. Het is een bibliotheek met eenzelfde uitleensysteem, en in de kleding zitten rfid-labels (dat is met een chip) ook net als bij ons.

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
100 nieuwe werkstuk- en spreekbeurtonderwerpen
Contact Victor van Honk   

werkstukken etcGoed nieuws voor alle leerlingen die bij de Bibliotheek naar informatie voor hun werkstuk of spreekbeurt zoeken: jullie kunnen nu uit 100 extra onderwerpen kiezen. Per onderwerp krijg je op niveau een selectie van boeken, filmpjes, links en andere bronnen zoals luistercolleges en interactieve animaties aangeboden. Hoe makkelijk wil je het hebben... klik op het plaatje en maak je keuze!

 
NS Publieksprijs 2014

468x60 nsprijs2014

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 91
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner