ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Goed nieuws voor iPad gebruikers
Contact Eveline Bok   

BnlSinds deze week zijn de streaming e-books van de Bibliotheek ook leesbaar op de iPad. Alle leden van de Nederlandse openbare bibliotheken kunnen e-books lezen via de webbrowser of via hun smartphone of tablet. Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar zoals de hele Kurt Wallanderserie van Mankell, elf boeken van Charles den Tex en veertien titels van Marianne Frederiksson. Ga voor de gehele collectie en meer informatie naar: www.bibliotheek.nl/ebooks

 
Bij de biebbalie: niet dik!
Contact Tim de Goede   

boekenAls kleine jongen was ik een boekenwurm. Ook nu beleef ik enorm veel plezier aan lezen.  Maar in Havo 5? Toen was elk boek er één te veel. Ik moest er ineens weer aan denken toen...

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Muzikale Revolutie
Contact Anton Furnée   

DebussyOp donderdag 15 mei geef ik een concertlezing in Bibliotheek Uithoorn over muziek van de jaren '10 van de twintigste eeuw. Componisten als Claude Debussy (op de foto hiernaast), Strawinsky, Prokofiev en Schönberg wilden zich losmaken van de romantische idealen van hun voorgangers en zochten naar een nieuwe muzikale taal die aansloot bij hun tijd. Dat zorgde tijdens een aantal concerten en balletuitvoeringen voor harde confrontaties met het publiek.

 
VerdiepDingen
Contact Sjoerd Verhallen   

Plaatje BlogAls bibliothecaris en Mediacoach moet je natuurlijk met je tijd mee en op de hoogte blijven van de nieuwste gadgets en snufjes. Door de cursus VerdiepDingen zullen de bibliothecarissen u nog beter van dienst kunnen zijn. Uiteraard hebben we ook veel boeken. Mocht u wat meer willen weten over de nieuwste ontwikkelingen en u vindt het allemaal wat snel gaan of u heeft geen computer: Kom naar de bieb! Op de televisie is nu een serie over de invloed van Internet op ons leven. Lees hieronder er meer over. Maar hoe was het eigenlijk voor Internet? Stuurde je dan berichten per post? Snel ging het dan niet, maar was wel rustiger. Of toch niet? Wat vindt u?

 

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 75
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner