ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Nieuw: leestussendoortje van de bieb
Contact Victor van Honk   

VerhalenbiebappEn dat is vier! Vandaag introduceert de bibliotheek de nieuwste app waarmee digitaal lezen voor eenieder dichterbij komt. Voor iedereen die ‘even’ een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er nu de VerhalenBieb-app. In de app staan bij de start 20 korte verhalen, iedere maand komt er een nieuw verhaal bij in een van de vier categorieën: humor, spanning, drama en biografie. De verhalen zijn van bekende en minder bekende auteurs.

 
Het senioren brein/ André Aleman
Contact Wieneke van Rossum   

seniorenbrein

Het brein is helemaal “in”, donderdag 12 maart  is er een lezing over Het Versnipperde Brein in de bibliotheek. Iets anders,  maar ook het brein en ouder worden staat volop in de belangstelling. Een zeer leesbaar boek,  over wat er in ons hoofd gebeurd als we ouder worden, heeft Andre Aleman geschreven. Hij is hoogleraar neuropsychologie en hersenonderzoeker. Het boek geeft inzichten welke veranderingen je kunt verwachten en wat je zelf kunt doen om je hersenen gezond te houden. Omdat ons brein langzamer gaat werken, reageren we verstandiger. Omdat we beide hersenhelften inschakelen, reageren we minder impulsief. Er ligt meer kennis en ervaring opgeslagen,daardoor kunnen ouderen ingewikkelde beslissingen op een intuitive manier nemen. En dat is een kenmerk van… wijsheid. 

Hier volgen nog enkele belangrijke inzichten:

 
Amstellandse Kinderjury 2015
Contact Hiske Deinema   

2015-01-20-Kinderjury-2015De Amstellandse Kinderjury 2015 is alweer even van start. Onze enthousiaste juryleden zijn dan ook druk bezig met het lezen van (hopelijk) leuke, spannende en goeie boeken. Welke boeken staan straks in de top 3? Welk boek zal uiteindelijk winnen? En wie is de supergeheime kinderboekenschrijver die komt op de slotbijeenkomst? Over een aantal weken weten we meer...

 

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Druk, druk druk. Wat doet het met onze hersenen?
Contact Harald Ebes   

mark mieras lezingAan het einde van de Boekenweek komt wetenschapsjournalist Mark Mieras met 'Ons versnipperde brein' op donderdag 12 maart naar de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. Benieuwd welke invloed het dagelijkse druk, druk, druk gevoel heeft op de hersenen? En wat je eraan kunt doen? Mark Mieras gaat het vertellen in een lezing vol verrassing en experiment. Een must voor iedereen die zich wel eens overbelast voelt.


lees meer

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 95
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner