ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
Goed nieuws voor iPad gebruikers
Contact Eveline Bok   

BnlSinds deze week zijn de streaming e-books van de Bibliotheek ook leesbaar op de iPad. Alle leden van de Nederlandse openbare bibliotheken kunnen e-books lezen via de webbrowser of via hun smartphone of tablet. Er zijn inmiddels meer dan 250 titels beschikbaar zoals de hele Kurt Wallanderserie van Mankell, elf boeken van Charles den Tex en veertien titels van Marianne Frederiksson. Ga voor de gehele collectie en meer informatie naar: www.bibliotheek.nl/ebooks

 
Combinatiefunctionaris Lezen/Media

persgezochtBinnen de Bibliotheek Amstelland starten we vanaf september 2014 met  ‘de Bibliotheek op school’ op acht basisscholen in Uithoorn. Dit doen we in nauwe samenwerking met de Combinatiefunctionarissen in Uithoorn. Via de werkgever van deze combinatiefunctionarissen is er vacature Combinatiefunctionaris Lezen/Media ontstaan voor 12-16 uur in de week. Lees hier de hele vacature. Interesse? Reageer voor vrijdag 11 juli 2014.


 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
Oorlog in mijn kop/ Niels Veldhuizen
Contact Wieneke van Rossum   

oorlogOver tv gesproken: heeft u vorige week zondag de documentaire "Getekend, veteranen in therapie" bekeken? 

 

Onlangs verscheen het boek Oorlog in mijn kop:Niels Veldhuizen heeft als militair verpleger in Afghanistan gediend, hij wilde mensen helpen. Op een van de patrouilles rijdt zijn pantservoertuig op een berm bom. Hij is nauwelijks gewond en er is alleen materiële schade. Eenmaal thuis merkt hij dat hij nier meer dezelfde is. Hij herbeleeft het moment keer op keer, krijgt nachtmerries, is snel geïrriteerd, woedend en zelfs agressief. Als de agressie uit de hand dreigt te lopen besluit hij hulp te zoeken en wordt PTSS posttraumatische stressstoornis geconstateerd.

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 83
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner