ZOEKEN:
Mijn Bibliotheek
De Bibliotheek Amstelland
AKJ bij Radio Aalsmeer
Contact Victor van Honk   

logoKinderjury2015Lotte Zethof en Nicole Alderden, twee leden van de Amstellandse Kinderjury 2015, waren vrijdag 23 januari samen met Corrie de Boer van de Bibliotheek Amstelland te gast bij Radio Aalsmeer. In de uitzending Let's go to the disco werden zij geïnterviewd door Esther en Kim over de Amstellandse Kinderjury en hun rol daarin. Wil je luisteren waar het over ging? Klik dan hier. Het interview begint ongeveer bij minuut 10. Veel luisterplezier!

 
Stadsliefde/ Adriaan van Dis
Contact Wieneke van Rossum   

 

StadsliefdeNu Parijs het centrum van alle aandacht in de wereld is moest ik opeens denken aan het boek de Wandelaar van Adriaan van Dis, waarin hij al schrijft over de problemen met islamitische jongeren en rellen in deze stad. Naast dit boek is ook  Stadsliefde  een ode aan Parijs:

“De problemen van een wereldstad houden me alert. In Amsterdam verdorp ik”, aldus Adriaan van Dis, die al ruim zeven jaar in Parijs woont. Op zijn zwerftochten door de stad doet hij inspiratie voor zijn verhalen op. Dagelijkse aantekeningen van wat hij ziet en meemaakt, niet langer toerist zijn maar deel uitmaken van de stad waar je woont. Om de stad nog beter in zich op te nemen heeft hij ook tientallen gidsen en literaire bronnen geraadpleegd. Maar ook op de fiets verkent hij de stad wat de Parijzenaars verbaasd.

 
Spinder : voor kinderen die van spinnen, vlinders en geheimen houden !
Contact Cissy van den Broek   

Ben jij zo`n kind dat vol belangstelling kan kijken naar kleine diertjes zoals rupsen, hommels, slakken, duizendpoten en sprinkhanen of krijg je al jeuk wanneer je er alleen aan denkt. Hoe dan ook, de hoofdpersoon van dit boek, Hidde, weet alles van insecten. Dat komt omdat hij eigenlijk geen vrienden heeft. Zijn vriendjes zijn de insecten. Hij kan je er alles over vertellen,  bijv. over hoe rupsen vlinders worden, hij weet zelfs roze vlinders te kweken. Het boek heeft daarom de Jan Wolkers prijs gekregen (beste Nederlandse boek over de natuur) en de Gouden Griffel 2013.

 

Het boek is..

 
Zonder stress weer aan het werk
Contact Anton Furnée   

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij. De plicht roept. De camping wordt ingewisseld voor kantoor, de zomerjurkjes en korte broeken voor het tenue de ville, de krijtstreep en het mantelpak. Naast Nieuwjaarsdag is de eerste werkdag het uitgelezen moment om een start te maken met het verwezenlijken van goede voornemens. Het ideale moment om met een opgeruimd gemoed aan het werk te gaan en aan het werk te blijven.

 
BoekStart voor jou!
Contact Victor van Honk   

Boekstart logo newOnlangs is BoekStart voor jou! nummer 4 online gekomen: de digitale brochure voor ouders. Vol met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia met links naar achtergrondinformatie en relevante websites. De allernieuwste titels voor je baby, dreumes of peuter. Met De Nationale Voorleesdagen in zicht (21-31 januari) is er speciaal aandacht voor voorlezen, zowel interactief als digitaal. Lees 'm hier onder Nieuw.

 
<< Start < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > Einde >>

Pagina 1 van 92
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner